Webinar

Gratis webinar software download

Als je wilt dat bijvoorbeeld je lezing of college volledig online te volgen is, kan het erg praktisch zijn om een gratis webinar software download te verkrijgen. Het woord “webinar” is een samenvoegsel van de woorden “web” en “seminar”. Je hebt met een gratis webinar software download dus online seminar software tot je beschikking. Hiermee kun je ook lezingen en dergelijke van anderen volgen. Dit kan bijvoorbeeld mogelijk gemaakt worden doordat je een code in moet voeren die gecreëerd is door degene die de online lezing organiseert.

Een gratis webinar software download is officieel niet identiek aan software voor webcasts. Deze benamingen worden wel vaak door elkaar gehaald. Bij een webcast is het echter zo dat er ook fysiek publiek aanwezig is. Terwijl dit bij het gebruik van online seminar software niet het geval is. Een webcast wordt dus vaak gebruikt als aanvulling op bijvoorbeeld een college dat gewoon op een hogeschool of universiteit zelf gegeven wordt. Hierdoor zouden mensen die niet aanwezig kunnen zijn alsnog het college kunnen volgen. Gratis webinar software download je dus zeker als het belangrijk is dat er interactie kan plaatsvinden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een vergadering of bij een lezing waarbij input van het publiek nodig is. Ook is de software handig om online workshops te kunnen geven. De volgende online seminar software wordt op Downen aangeboden:

 

Online seminar software in zijn gebruik

Wanneer je gratis webinar software download, zul je al snel merken dat de software er voor alle apparaten is. Je kunt het dus gewoon voor je PC downloaden, maar meestal ook voor je tablet of mobiele telefoon. Dit is natuurlijk erg handig, aangezien het kan voorkomen dat je onderweg je laptop niet bij je hebt maar toch een vergadering moet bijwonen. Online seminar software wordt vaak gebruikt om live een presentatie te geven, maar het is meestal ook mogelijk om een presentatie achteraf “on demand” terug te kijken.

Online seminar software lijkt steeds populairder te worden, dus wij van Downen houden hier vanzelfsprekend rekening mee. Mensen zijn steeds vaker onderweg en dan kan een gratis webinar software download erg handig zijn. Bekijk ons aanbod gerust even als je inderdaad interesse hebt gekregen. Het kan ook zo zijn dat je toch op zoek bent naar andere communicatie software. Sommige van de chatprogramma’s die aangeboden worden kunnen zeker ook handig zijn bij online meetings en dergelijke.