Bestanden terughalen

Definitief verwijderde bestanden terughalen

Definitief verwijderde bestanden terughalen is iets wat iedere computergebruiker op een gegeven moment wil. Het kan altijd gebeuren dat per ongeluk het verkeerde bestand van de computer wordt verwijderd. Vaak baal je dan ontzettend van deze fout en denk je dat je al het werk voor niets hebt gedaan. Echter bestaat er software die het mogelijk maakt om bestanden herstellen mogelijk te maken.

Op de website van Downen vind je de volgende software:

 

Bestanden herstellen software downloaden

Definitief verwijderde bestanden terughalen is voor iedere gebruiker van een computer nuttig. Pas verwijderde bestanden zijn het makkelijkst om op de computer terug te vinden. Vaak maakt de software gebruik van een scan van de datadrager om gewiste bestanden terughalen mogelijk te maken. Op de datadrager blijven alle veranderingen die op een computer worden gedaan tijdelijk opgeslagen. Een datadrager beschikt over een beperkt geheugen. Eens raakt dit geheugen vol. Wanneer het geheugen vol is dan wordt de oudste data overschreven met nieuwe data. Dit is dan ook de reden om definitief verwijderde bestanden terughalen zo snel mogelijk toe te passen met de verschillende software.

Zoals eerder gezegd begint het proces van herstel bij het zoeken naar de bestanden via een scan. Echter verschilt de locatie van zoeken nogal per programma. Zoals is uitgelegd is de meest makkelijke manier om gebruik te maken van de datadrager. Echter is het niet altijd een optie om hierin te zoeken. Een andere plek zijn de harddisk en drivers. Op deze plek zijn naast de datadrager de meeste bestanden ook terug te vinden. Echter zal de software die je gebruikt vaak aangeven waar het bestand staat en zal je zelf naar die locatie moeten gaan om hier de definitief verwijderde bestanden terughalen mogelijk te maken.

Een andere optie die veel van deze software beschikt is het doorzoeken van USB-sticks. Doordat je deze vaak uit de computer haalt zonder deze eerst veilig te verwijderen kan het voorkomen dat de bestanden op de USB-stick zoekraken. Met deze software ben je in staat om deze documenten ook te herstellen. Gewiste bestanden terughalen software vind je gratis op de website van Downen!