Gratis firewall software

Gratis firewall software downloaden doe je eenvoudig op de website van Downen. Voor alle besturingssystemen vind je op onze website de beste programma’s. Daarover later meer, waarbij we aangeven welke van de beschikbare software het best is voor welk besturingssysteem.

Maar wat downloaden we nu eigenlijk? De gratis firewall software geeft je de beschikking over een programma dat je computer beschermt voor gevaren van buitenaf. De gevaren van buitenaf worden ook wel misbruik genoemd. Kijkende naar het nieuws dan ontdek je al snel dat deze gevaren jammer genoeg steeds vaker voorkomen. Het is dan ook erg verstandig om je computer te beveiligen tegen aanvallen van hackers of andersoortige spam aanvallen.

Het programma regelt eigenlijk de verbinding tussen twee netwerken. Zie het als een soort van controlepunt tussen de internetverbinding van je computer. Zowel het inkomende als uitgaande verkeer wordt door de gratis firewall software volledig gecontroleerd. Je blijft altijd zelf in de hand houden welk van de applicaties op je computer toestemming krijgt.

We beschikken over diverse downloads die je computer gaan beschermen. Onderstaande programma’s zijn allemaal gratis te downloaden op de website van Downen:

 

Gratis Mac/Linux & Windows firewall download

Voor vrijwel ieder van de besturingssystemen is gratis firewall software ingebouwd. Of het nu gaat om de besturingssystemen van Windows, Mac of Linux. De gratis Windows firewall download programma’s die we beschikbaar stellen zijn vrijwel allemaal geschikt voor Windows. Daar ligt vaak de focus van ontwikkelaars, waardoor de keuze daar ruimschoots aanwezig is.

Tegenwoordig zijn er gelukkig ook steeds meer mogelijkheden voor de besturingssystemen van Mac en Linux. Bij ieder van de softwarevarianten brengen we in beeld voor welke omgeving het programma geschikt is. Zo zijn er ook voldoende mogelijkheden beschikbaar die uniseks werken. De betreffende programma’s kunnen dan op ieder systeem een perfecte werking hebben. Ontdek direct de mogelijkheden die we gratis voor je hebben geselecteerd!