Bestanden comprimeren

Bestanden comprimeren

Bestanden comprimeren is handig voor het bundelen van verschillende bestanden tot één bestand. Dit om ervoor te zorgen dat je diverse bestanden toch bij elkaar houdt, zonder dat dit veel geheugen van je computer vereist. Ook wanneer je documenten wilt doorsturen via een e-mail kan het raadzaam zijn om te kiezen voor bestand verkleinen software.

Op de website van Downen vind je de volgende bestand kleiner maken software:

 

Bestand verkleinen software downloaden

Er kunnen verschillende redenen zijn om bestanden comprimeren toe te passen. Een bestand kleiner maken is als eerste bedoelt om verschillende bestanden samen te voegen tot één folder bestand waarin je alle bestanden die je er los in hebt gestopt kunt openen. Het voordeel hiervan is dat je te allen tijde bestanden die bij elkaar horen samen hebt staan. Door bestand verkleinen software toe te passen wordt de capaciteit die wordt ingenomen van het geheugen kleiner.

Voor het versturen van e-mails is vaak een maximumbestandsgrootte ingesteld. Door bestand verkleinen toe te passen heb je nu toch al je bestanden samen in één e-mail. Dit voorkomt dat de ontvanger meerdere e-mails krijgt waardoor het overzicht van het meegeleverde bestand zoek raakt. Ook is het mogelijk om bestandsfolders die je maakt te versleutelen met een wachtwoord. Dit kan handig zijn wanneer je de bestanden alleen wilt delen met bekenden of juist voor jezelf wilt houden. Wanneer dit het geval is dan ben kun je het best de WinRAR download raadplegen. Dit programma bied je de functie om een wachtwoord aan de bestandsfolder te hangen.

Zoal je hebt kunnen lezen is bestanden comprimeren goed voor meerdere doeleinden. De verschillende gratis bestanden comprimeren software vind je dan ook gratis op de website van Downen.