Tekstverwerker

Gratis tekstverwerker

Een tekstverwerkingsprogramma wordt gebruikt voor het schrijven, bewerken en opmaken van teksten. Bijna iedereen moet wel eens gebruik maken van zo’n programma en wij van Downen bieden een tekstverwerker gratis aan. Deze gratis tekstverwerker programma’s hebben minimaal de mogelijkheid om bestanden in te lezen, op te slaan en af te drukken met een printer. Ook kunnen teksten ingevoegd, gewist of gewijzigd worden met deze programma’s.

Een gratis tekstverwerkingsprogramma die voldoet aan al je wensen

Veel mensen beschikken over een betaalde software variant om teksten te verwerken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Microsoft Word. Toch is het voor mensen die niet vaak teksten verwerken niet nodig om veel geld te betalen voor een gratis tekstverwerkingsprogramma. Zo betaal je voor een uitgebreide tekstverwerker minimaal €100, dat is natuurlijk veel geld. Voor de mensen die dit niet nodig hebben zijn er ook gratis tekstverwerker programma’s ontwikkeld.

Deze beschikken over de belangrijkste functies om teksten te kunnen schrijven, bewerken en opmaken. Ze voldoen dus aan al jouw behoeften zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Een gratis tekstverwerkingsprogramma beschikt bijna altijd over de functies spellingscontrole en het automatisch bijhouden van voetnoten, eindnoten en inhoudsopgaven. Verder blijft de ontwikkeling rondom deze programma’s redelijk stil hangen. Vaak is er ook de optie om op woorden of woordgroepen te zoeken, waardoor je gemakkelijk een stuk tekst terug kunt vinden of aanpassen. Tot slot kun je via een gratis tekstverwerker programma automatisch pagina’s nummeren en tabellen en figuren toevoegen.