Uitleg over data encryptie software

Met data encryptie software zorg je ervoor dat alleen jij en de juiste personen toegang hebben tot bepaalde bestanden. Dit kan erg fijn zijn als je gevoelige bestanden op je computer hebt staan of als je aan een project werkt wat nog zeker geheim moet blijven. Aangezien onze privacy steeds meer aangetast lijkt te worden, kan zulke software voor veel mensen erg aantrekkelijk zijn. Bestanden versleutelen software downloaden zorgt ervoor dat je een stuk minder ongerust hoeft te zijn over de beveiliging van je data!

Data encryptie software maakt gebruik van cryptografie. Dit houdt in dat informatie zodanig versleuteld wordt dat het voor anderen onmogelijk moet zijn om de informatie in te zien. Er zijn twee verschillende typen, namelijk symmetrische cryptografie en asymmetrische cryptografie. Bij symmetrische cryptografie moeten twee partijen in bezit zijn van dezelfde sleutel, die gebruikt wordt voor zowel de encryptie als de decryptie van de data. Bij asymmetrische cryptografie wordt er gebruik gemaakt van een geheime en een publieke sleutel en hoeft de geheime sleutel niet uitgewisseld te worden. Echter is deze vorm van cryptografie rekentechnisch gezien wat trager.

Het is erg lastig om bestanden versleutelen software te ontwikkelen, omdat het erg complex is om het 100% goed te laten zitten qua beveiliging. Er zijn mensen die zich volledig hebben gestort op het kraken van cryptografische codes . Deze mensen moeten natuurlijk zo min mogelijk kans van slagen krijgen. We hebben bij Downen een overzicht voor je gemaakt van de beste data encryptie software, zodat je zelf niet te veel op zoek hoeft te gaan. Al deze software is bovendien volledig gratis. We bieden de volgende programma’s aan:

 

Gratis bestanden versleutelen software downloaden

Je kunt via onze website gelijk de beste data encryptie software downloaden. Zo kun je direct aan de slag om je computer zo goed mogelijk te beveiligen. We bieden voor dit doel ook nog andere gratis beveiligingssoftware aan. Kijk gerust even rond als je ook nog bijvoorbeeld op zoek bent naar een geschikt anti-spyware programma. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je overigens altijd contact met ons opnemen.

Er zijn verschillende algoritmen ontwikkeld om informatie zo goed mogelijk te kunnen versleutelen binnen data encryptie software. Deze verschillende algoritmen zijn op hun beurt geschikt voor verschillende doeleinden. Zo is er het AES algoritme, wat vooral gebruikt wordt voor het versleutelen van bestanden op een computer. Het RSA algoritme wordt daarentegen juist vooral gebruikt voor het opzetten van een https-verbinding en maakt gebruik van asymmetrische cryptografie. Op onze software pagina’s zullen we je altijd proberen duidelijk te maken hoe bestanden precies beveiligd worden. Zo zul je genoeg informatie hebben om te kunnen beslissen welke gratis bestanden versleutelen software voor jou geschikt is.