AxCrypt

Download

  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

AxCrypt download voor het versleutelen van data

Als je behoefte hebt aan meer privacy, dan zou je de AxCrypt download misschien eens een kans moeten geven. Met dit handige programma kun je bestanden en mappen eenvoudig los versleutelen. Je hoeft geen nieuwe kluis aan te maken hiervoor, in tegenstelling tot wat het geval is bij de VeraCrypt download. De software maakt dus gebruik van “file-based” encryptie, in plaats van “container-based” encryptie. De AxCrypt download is er al sinds 2001 en is ontwikkeld door de Zweed Svante Seleborg. De software is open-source en natuurlijk volledig gratis te verkrijgen.

Met de AxCrypt gratis download wordt je data versleuteld aan de hand van AES-128 encryptie. Je zult wel eerst een account aan moeten maken om aan de slag te kunnen. Het wordt met dit programma ook mogelijk om bestanden in Dropbox of Google Drive te versleutelen! De encryptie kan op twee manieren uitgevoerd worden. Er wordt een wachtwoord ingesteld of er wordt een sleutelbestand aangemaakt. Zo’n wachtwoord of sleutelbestand van iemand anders kun je gelukkig bovendien met het programma openen. De AxCrypt download zorgt er ook voor dat je ervoor kunt kiezen om een kopie van een bestand te versleutelen, in plaats van het originele bestand. Stel dat er iets mis gaat of je je wachtwoord verliest, dan heb je hierdoor gelukkig altijd het origineel nog.
AxCrypt gratis downloaden via Downen

De AxCrypt gratis download kun je voor Windows en voor je Mac verkrijgen. Dit doe je door op de huidige pagina bovenaan op de ‘download’ button te klikken. Helaas mist de versie voor de Mac wel veel mogelijkheden. De software is voornamelijk voor Windows ontwikkeld. Het is wel mogelijk om de Nederlandse taal in te stellen en er zijn twee betaalde versies van de AxCrypt download aan te schaffen. Er is een Premium versie en een Business versie. Met beide versies krijg je nog een stuk meer mogelijkheden en kan er gebruik gemaakt worden van AES-256 encryptie.

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in de AxCrypt gratis download, dan bieden we ook nog andere data encryptie software aan. Kijk dus gerust nog even verder op onze uitgebreide website!