Virtualisatiesoftware

Virtualisatiesoftware

Op een computer kan over het algemeen slechts één besturingssysteem tegelijkertijd draaien. Je kunt dus vaak wel meerdere gratis besturingssysteem software installeren, maar er slechts van één tegelijkertijd gebruikmaken. Door het gebruik van virtualisatiesoftware is dat vanaf vandaag verleden tijd!
Op de website van Downen vind je de volgende mogelijkheden:

 

Gratis virtualisatie software downloaden

Het komt meer dan eens voor dat een bepaald programma slechts voor één besturingssysteem geschikt is. Aangezien je op je computer toch vaak gebruikmaakt van Windows of Mac OS kan het praktisch zijn om juist op één computer van meerdere systemen gebruik te kunnen maken. Zo kun je op je Windows computer toch ook gebruik maken van Mac OS en vice versa. Zo is het Mac OS systeem weer heel erg krachtig in design software. En is Windows juist weer sterk voor zakelijke doeleinden. Door software te virtualiseren breng je de krachten van beide platformen samen in één computer. Uiteraard is deze gratis virtualisatie software ook geschikt voor overige systemen, waaronder zeker ook voor Linux en meer.

Het grote voordeel van het gebruik van gratis virtualisatiesoftware is dus dat je niet nog een extra computer hoeft aan te schaffen. Bovendien hoef je de computer niet keer op keer opnieuw op te starten aangezien je binnen één inlog kunt switchen. Dat is ook de reden waarom dit type software juist ‘virtualisatie’ wordt genoemd. Er is namelijk totaal geen extra hardware voor benodigd. Bovendien kun je ieder van bovenstaande software varianten geheel gratis downloaden. Zonder investering kun je dus van zeer geavanceerde functionaliteiten op je computer gebruik gaan maken.