Backup maken

Gratis backup maken software

Helaas kan het gebeuren dat je bestanden op je computer kwijtraakt. Bijvoorbeeld doordat je PC kuren heeft of doordat je iets te snel iets verwijdert hebt. Je kunt dan software voor verwijderde bestanden terughalen gebruiken. Echter is het waarschijnlijk een stuk slimmer om er gewoon voor te zorgen dat je bestanden niet permanent kwijtraakt. Hiervoor kun je gratis backup maken software gebruiken. Laat het toevallig nou ook net zo zijn dat de beste gratis backup software door Downen wordt aangeboden!

Met gratis backup maken software maak je reservekopietjes van alle bestanden die je zeker niet kwijt wilt kunnen raken. Als er dus iets fout gaat, kun je daar altijd op terugvallen. Door deze software te installeren kan er dus een hele last van je schouders vallen. Je hoeft je niet meer zo druk te maken om het kwijtraken van die belangrijke bestanden waar je erg veel tijd in hebt gestoken. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je regelmatig de kopietjes updatet. Als je dit niet doet, heb je geen goed bestand om op terug te vallen. Een kopie maken is ook erg handig als je aanpassingen gaat maken aan een bestand of programma en je niet zeker weet of je die aanpassingen nog terug wilt gaan draaien.

De beste gratis backup software downloaden

Voor de beste gratis backup software ben je hier bij Downen dus aan het juiste adres. Je kunt beter te veel gebruik maken van deze software dan te weinig, want het is beter om te voorkomen dan om te genezen! Aangezien er nog regelmatig nieuwe virussen bij komen, kun je ook maar beter zo goed mogelijk voorbereid zijn op als er eentje je computer bereikt. De volgende geschikte programma’s worden daarom op Downen aangeboden:

 

Verschillende gratis backup software methodes

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen gratis backup maken software. Met sommige mogelijkheden maak je sneller een back up dan met andere. Echter is het dan ook weer zo dat sommige mogelijkheden vollediger zijn dan andere. De meestgebruikte termen qua back up methodes zijn:

  • Full back up: Maak een volledige back up van alle bestanden en gegevens op je computer.
  • Differential back up: Een methode waarbij alleen een kopie gemaakt wordt van de bestanden die sinds de laatste full back up zijn toegevoegd of zijn gewijzigd.
  • Incremental back up: Met deze methode maak je een kopie van alle bestanden die zijn toegevoegd of die zijn gewijzigd sinds de laatste back up. Dit hoeft dus geen full back up geweest te zijn.
  • Mirror back up: Hierbij wordt alleen een 1-op-1 kopie gemaakt van alle geselecteerde mappen en bestanden op een bepaald moment, zonder dat compressie gebruikt wordt.