Cobian Backup

Download

Categorieën: ,
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Cobian Backup gratis voor je PC

Met de Cobian Backup download heb je het ideale programma tot je beschikking om kopietjes van belangrijke bestanden en programma’s te maken. Het programma is ontwikkeld door Luis Cobian, maar hij houdt zelf de software niet meer bij. De Cobian Backup download is er helaas alleen voor Windows en is geschreven in Delphi. De eerste release was in 2000, maar er zijn al vele andere versies verschenen van de Cobian Backup download.

Als je Cobian Backup gratis gedownload hebt, zijn er erg veel opties voor je beschikbaar. Toch ziet de software er erg eenvoudig uit. Je kunt zien dat er niet heel veel tijd is besteed aan het creëren van een mooie interface, maar dit is natuurlijk ook niet het belangrijkste. Gelukkig is er goed rekening mee gehouden dat er veel verschil kan zijn in de bestanden die mensen willen backuppen. Er zijn daarom verschillende “backup jobs” aan te maken, waarbij je verschillende planningen, locaties en beveiligingsinstellingen kunt toepassen. Zo kan er voor de ene groep bestanden alleen een kopie op vrijdag gemaakt worden, terwijl voor andere bestanden kopietjes op dinsdag en donderdag gemaakt worden.

Wat fijn is als je Cobian Backup gratis op je PC hebt staan, is dat je kopietjes gelijk goed kunt beveiligen. Er is binnen de geweldige software ondersteuning voor encryptie met bijvoorbeeld Blowfish en DES. Ook kun je compressie gebruiken voor je bestanden en kun je incremental of juist differential back ups maken. Dit is allemaal vrij eenvoudig. De Cobian Backup download geeft je erg gebruiksvriendelijke software.
Cobian Backup download verkrijgen

Een nadeel bij deze gratis backup maken software is dat er geen herstelmogelijkheden zijn voor de bestanden die je backupped. Mocht dit echter geen dealbreaker voor je zijn, dan kun je op deze pagina het programma downloaden en wat screenshots bekijken.