Factuur maken

Waarom een factuur maken gratis programma?

Een factuur maken gratis programma kan je leven een stuk gemakkelijker maken. De meeste mensen die geld willen verdienen zullen met facturen te maken krijgen. Facturen zijn lijsten waarop staat welk geleverd product of welke geleverde dienst door iemand betaald moet worden. Een factuur moet dan ook aan bepaalde eisen voldoen. Deze zijn:

  • Afnemer moet ermee akkoord gaan;
  • Bepaalde wettelijk verplichte gegevens moeten vermeld zijn, zoals KvK-nummer en btw-nummer;
  • Moet authentiek en integer zijn;
  • Moet te controleren zijn door de belastingdienst.

Voor factureren wordt tegenwoordig bijna altijd gebruik gemaakt van software. Er zijn erg professionele programma’s te verkrijgen, maar die kunnen flink wat geld kosten. Vandaar dat we bij Downen de beste gratis facturatie software voor je uitgezocht hebben. Zo hoef je zelf niet te veel te zoeken en kun je ook gelijk al een geschikt programma downloaden. De volgende gratis facturatie software wordt op de website van Downen aangeboden:

 

Gratis facturatie software downloaden

Door gebruik te maken van een factuur maken gratis programma bespaar je heel wat geld. Vooral voor beginnende ondernemers kan dit belangrijk zijn. Ook zij zullen zeker te maken krijgen met factureren, maar hebben vaak nog niet de financiële middelen om een duur programma of abonnement aan te schaffen.

Een factuur maken gratis programma voor de pc gebruiken zal er voor zorgen dat je minder te maken krijgt met papierwerk. Dit is beter voor het milieu en zo wordt de kans waarschijnlijk een stuk kleiner dat je facturen kwijtraakt. Het is evengoed altijd aan te raden om back-ups te maken van je belangrijke bestanden. Houdt er rekening mee dat je facturen minimaal zeven jaar moet bewaren volgens de administratieve bewaarplicht.

Kijk gerust even rond op de website om geschikte software te vinden. Om facturen én andere belangrijke administratieve documenten handig op één plaats op te kunnen slaan, kun je ook een gratis boekhoudprogramma downloaden via onze website. Bij vragen of opmerkingen kun je ons altijd contacteren. We zullen dan zo snel mogelijk reageren.