VeraCrypt

Download

  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

De vele mogelijkheden met de VeraCrypt download

Als je graag je data wilt kunnen versleutelen, dan is de gratis VeraCrypt download ideaal. Dit programma is afgeleid van het TrueCrypt project, dat niet meer verder ontwikkeld wordt. Het is geschreven in C, C++ en Assembly en de eerste versie werd uitgebracht in juni 2013. De VeraCrypt software is open-source, wat enkele voordelen met zich meebrengt. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de software vrij vaak geüpdatet wordt, omdat mensen met hun eigen voorstellen voor een nog betere beveiliging komen.

Met de VeraCrypt download kun je kluisbestanden aanmaken op je computer. In die kluis kun je dan al je gegevens bewaren die goed beveiligd moeten worden. Je dient hiervoor eerst een schijfletter aan te wijzen en een encryptietechniek te kiezen. Je kunt dus zelf een encryptie algoritme kiezen, zoals AES. Hierna bepaal je de volumegrootte, zodat deze ruimte gereserveerd kan worden op je schijf, stel je een wachtwoord in en kies je een gewenst bestandssysteem. Als je alles ingesteld hebt, heb je een beveiligde locatie aangemaakt op je pc! Je kunt hier altijd toegang tot krijgen door je wachtwoord in te vullen. Het is slim om in het begin kopietjes te bewaren. Mocht er iets fout gaan terwijl je de VeraCrypt software uitprobeert, dan heb je tenminste altijd een back-up van je bestanden. Bij Downen bieden we gelukkig ook gratis backup maken software aan.
VeraCrypt software direct downloaden

De VeraCrypt download maakt het heel gemakkelijk voor je om je bestanden te versleutelen. Je doet dit dus door een beveiligde locatie te creëren. Je maakt als het ware je eigen virtuele versleutelde schijf aan. Het is ook mogelijk om een hele USB flashdrive te versleutelen, mocht dit nodig zijn. Ben je geïnteresseerd in dit handige programma? Je kunt het direct volledig gratis downloaden door bovenaan op deze pagina op de ‘download’ button te klikken. Vele anderen gingen je al voor! De taal van de VeraCrypt software is gelukkig te wijzigen naar het Nederlands. Het is beschikbaar voor Windows, Mac én Linux. Je kunt ook gerust nog even verder kijken voor andere data encryptie software.