Gpg4win

Download

  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Uitleg over de Gpg4win download

Met de Gpg4win download kun je bestanden echt goed versleutelen. Bovendien kun je dit ook doen voor e-mailtjes. Wil je dat niemand je mails kan zien, behalve jij? Dan is de Gpg4win download dus zeker aan te raden. De software gaat al even mee en is specifiek bedoeld voor Windows. Het is open-source en wordt gelukkig nog veel geüpdatet. Je krijgt met de download een totaalpakket van verschillende encryptietools tot je beschikking. Interesse? Lees dan vooral verder.

De benaming van dit programma is een afkorting van “GNU Privacy Guard for Windows”. Het is PGP software, wat inhoudt dat er gebruik gemaakt wordt van asymmetrische cryptografie. Er is dus één sleutel voor het versleutelen van informatie en één sleutel voor het ontcijferen van die informatie. PGP staat voor “Pretty Good Privacy”. De tool binnen de Gpg4win download die erop gebaseerd is wordt GnuPG genoemd en is eigenlijk een handigere versie ervan. In tegenstelling is dit niet gepatenteerd. Er is eenvoudiger gebruik van te maken, omdat je niet zelf al te veel hoeft te goochelen met wachtwoorden en sleutels. GnuPG regelt zelf de cryptografie. S/MIME cryptografie wordt ook ondersteund.
De PGP software voor encryptie in Windows downloaden

De Kleopatra tool die je met de Gpg4win download verkrijgt zorgt ervoor dat je bestanden en folders kunt versleutelen. Je verzamelt hier ook de certificaten in voor de cryptografie waar je gebruik van maakt. Als deze tool je niet zo ligt, heb je gelijk al een alternatief tot je beschikking, genaamd GPA. Verder krijg je met deze PGP software een plug-in voor Microsoft Outlook, genaamd GpgOL. Hiermee kun je direct in Outlook mails en bijlages versleutelen.

Wordt je enthousiast van deze praktische PGP software? Klik dan bovenaan op deze pagina op de ‘download’ button. Het is wat lastiger in gebruik dan andere data encryptie software, maar je kunt er wel zeker van zijn dat bestanden en dergelijke met de Gpg4win download heel goed beveiligd worden. Evengoed kun je natuurlijk ook rustig nog even verder kijken op onze website.