Zoom

Download

  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Zoom downloaden

Download Zoom om te videobellen met groepen. Werk bijvoorbeeld gemakkelijk vanuit huis, vergader met collega’s en houd je meetings op afstand. Met Zoom kan het allemaal. Tevens is de tool erg gebruiksvriendelijk, waardoor het een van de populairste software is voor videobellen met groepen. Om Zoom te gebruiken dien je in ieder geval een microfoon en luidspreker te hebben aangesloten op je PC en eventueel een webcam om ook video te kunnen gebruiken tijdens het bellen. Telefoons en tablets hebben deze features vaak al geïntegreerd. Gratis Zoom downloaden Nederlands versie kan gemakkelijk via Downen.

Zoom installeren op pc

Je kunt eenvoudig Zoom installeren op pc, tablet of telefoon. Zoals meerdere tools beschikt ook deze tool over een gratis en betaalde versie. Met de gratis versie kun je meetings hosten die korter zijn dan 40 minuten en bestaan uit 100 personen of minder. Met betaalde versies zijn deze limieten er niet. Vooral voor korte gesprekken is de gratis download van Zoom erg geschikt. Zoom is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS en de apps: Android, iOS en iPadOS.
Meetings inplannen

Nadat je Zoom gedownload hebt, kun je gemakkelijk een account aanmaken door rechts bovenin te kiezen voor ‘Sign up’. Als je account eenmaal is aangemaakt, zie je in je profiel het onderdeel ‘My Meetings’. In My Meetings kun je nieuwe meetings plannen en hosten. Kies hier een naam en beschrijving voor een gesprek en selecteer de datum en het tijdstip van de meeting. Hier kun je tevens kiezen of de meeting alleen via audio plaatsvindt of ook met beeld. Als je de meeting/vergadering naar wens hebt aangemaakt sla je deze op. Vervolgens krijg je een overzicht van de specificaties en een URL die je met de deelnemers kunt delen. De deelnemers kunnen via deze link deelnemen aan de meeting op het afgesproken tijdstip.

Voordelen van Zoom downloaden

Er zijn inmiddels erg veel gratis tools op de markt waarmee je kunt videobellen. Zo kun je bijvoorbeeld ook via Downen Join Me of Apache Open Office downloaden. Omdat Zoom zich op sommige vlakken onderscheidt van andere tools en daardoor wellicht extra interessant is, benoemen we hier alle voordelen van Zoom:

  • Je kunt zelf gesprekspartners uitnodigen voor gesprekken.
  • Met de gratis versie is het mogelijk om meerdere mensen uit te nodigen en een videogesprek te houden met een groep.
  • Je kunt voordat het gesprek start een link sturen naar je gesprekspartners, waardoor ze gemakkelijk en snel kunnen deelnemen.
  • Het is mogelijk om je scherm te delen met je gesprekspartner(s).
  • De meeting/vergadering kun je direct opnemen met de optie ‘video opnemen’.
  • Op een digitaal whiteboard kun je aantekeningen maken en zaken visualiseren.
  • Tijdens het gesprek kun je onderling nog met elkaar chatten.


Interesse gekregen? Download de software dan op deze pagina en ga direct Zoom installeren op PC, tablet en/of telefoon! Eventueel kun je nog verder kijken voor andere gratis chat software.

Andere suggesties…