Microsoft Teams

Download

  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Microsoft Teams download

Kies voor een Microsoft Teams download zodat je online in werkruimtes kan werken met je collega’s of klasgenoten. Teams ondersteunt het samenwerken tussen mensen. Zowel voor een-op-een gesprekken met een collega, als voor grote vergaderingen met verschillende organisaties is deze tool geschikt. Het grote voordeel van Microsoft Teams is dat je niet allemaal op dezelfde locatie hoeft te zijn. Iedereen die Teams heeft gedownload en een internetverbinding heeft, kan deelnemen aan gesprekken.

Werken in teams

Het handige aan Microsoft Teams is dat je verschillende groepen kunt creëren in de tool die met elkaar kunnen communiceren. Per groep kun je instellingen wijzigen, voorkeuren aangeven en kanalen toevoegen. In de interface kun je per team zien wie online zijn, zodat je deze direct kunt benaderen. Met het zogenoemde ‘activiteitenpictogram’ kun je zien welke teamleden op dit moment met elkaar aan het woord zijn en/of andere interactie hebben. Het werken in teamverband heeft nog een groot voordeel. Je kunt namelijk gemakkelijk bestanden uploaden en deze delen met de gehele groep. Als je dus regelmatig gegevens moet delen in teamverband is deze tool zeker geschikt.
Microsoft Teams download gratis

De tool kun je gratis downloaden. Teams kun je ook betaald aanschaffen, maar de gratis versie heeft al veel handige functies die voor de meeste mensen waarschijnlijk al voldoende zijn. De basisfunctionaliteiten van de tool zijn natuurlijk chatten, (video)bellen en het bijwonen van online vergaderingen. Verder kun je met de gratis versie van Microsoft Teams direct gebruik maken van de webversies van Word, Excel en Powerpoint. Met deze webversies kun je bijvoorbeeld een Word-document delen met je collega’s, samen bellen en tegelijk aantekeningen in het bestand zetten die iedereen direct kan zien.

Voordelen van de Microsoft Teams download:

  • Gratis beschikbaar voor macOS en Windows
  • Gratis als App beschikbaar voor iOS en Android
  • Je kunt tot 300 gebruikers toevoegen aan een groep
  • Naadloze verbinding met andere Office apps zoals Word, Excel en Powerpoint
  • Deel gesprekspartners op in teams zodat je gemakkelijker in projecten kan communiceren en samenwerken
  • Per team kun je instellingen wijzigen, kanalen toevoegen en voorkeuren voor notificaties doorgeven
  • Data is veilig dankzij de integratie met alle Office Apps


Wil je nog graag vergelijken? Kijk dan direct naar andere gratis chat software. Interesse gekregen? Download Microsoft Teams bovenaan deze pagina!