Netscape

Download

Categorie:
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Netscape download

Netscape download doet je beschikken over een zeer interessante en één van ’s werelds eerste webbrowsers. Het programma verscheen in de laatste maanden van 1994 en is in de jaren daarna tot een zeer populair programma uitgegroeid. De originele naam van de webbrowser is Netscape Navigator en wordt in de volksmond voor het gemak vaak Netscape genoemd. Als één van de eerste browsers is de stijging in Netscape browser downloaden hand in hand gegaan met de sterke opkomst van het internet gebruik.

De Netscape download werd populair vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om hetgeen gratis te downloaden. Vanaf het begin ondersteunde het programma frames en Javascript en werd bovendien de intrede van cookies gerealiseerd. Bovenal is de browser een succes geworden vanwege de insteek welke hij had. Netscape browser downloaden was namelijk niet gericht op commerciële doeleinden, wat in die tijd en zelfs vandaag de dag nog een belangrijke USP is.
Update 1 februari 2008:
In de laatste jaren van de jaren ’90 is de Netscape download steeds meer verdrongen door andere internetbrowsers. De broncode van het programma ging open als open source software. Deze heeft uiteindelijk ook de basis gevormd voor de welbekende Mozilla Firefox browser. In de jaren daarna is het marktaandeel sterk teruggelopen, waar andere browsers goed van wisten te profiteren.

Met ingang van 1 februari 2008, uiteindelijk uitgesteld met 1 maand naar 1 maart 2008, is de Netscape browser downloaden support beëindigd. Het is aangedragen dat men beter kan overstappen naar een andersoortige webbrowser. In de afsluitende boodschap is aangedragen om gebruik te gaan maken van Mozilla Firefox of Flock. Uiteraard kun je op de website van Downen nog meerdere browsers vinden zoals Google Chrome en Internet Explorer.