LilyPond

Download

Categorieën: ,
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

LilyPond downloaden

LilyPond downloaden laat je zeer professionele bladmuziek maken. Vanuit het traditioneel op papier creëren van bladmuziek kun je die handeling nu eenvoudig digitaliseren. En dat alles met behoud van de traditioneel gegraveerde bladmuziek. Deze muzieknotatie software variant laat je je partituur maken in een tekstbestand. Het programma buigt je gecreëerde partituur vervolgens om in professionele bladmuziek. Dat werkt zeker anders dan je bij MuseScore downloaden gewend bent, maar werkt uiteindelijk zeker wel prettig. Je moet er zeker op het begin even wat handigheid in krijgen. Zodra je de handigheid te pakken hebt zul je snel overtuigd raken van het programma.

Gratis LilyPond download voor Windows, Mac en meer

De gratis LilyPond download is beschikbaar voor ieder van de bekende besturingssystemen. Je kunt het programma dus direct gratis downloaden voor de besturingssystemen van Windows, Mac en Linux. Gelukkig is de taal vanuit de download direct om te zetten naar het Nederlands, waardoor je geen taalprobleem zult ervaren. Het programma is bovendien onderdeel van het GNU Project en wordt dus volledig gratis aangeboden.
Voordelen van LilyPond downloaden

Voor het ontwikkelen van muziek is enige muziekkennis wel vereist. Je hoeft niet direct de noten op de notenbalk te kunnen plaatsen maar dient de noten wel te kennen. In de tekstverwerker omgeving noteer je de noten namelijk met een afkorting in letters. Met cijfers kun je uiteindelijk de lengte, het ritme en de toonhoogte van de noten aanpassen. Zodra je helemaal tevreden bent over je muziek kun je exporteren naar een verscheidenheid aan bestandsformaten.

Laten we de voordelen op een rij zetten:

  • Geschikt voor ieder besturingssysteem
  • Eenvoudig noten inkloppen via de ingebouwde tekstverwerker
  • Importeren en exporteren van en naar MIDI-bestanden
  • Exporteren naar verscheidenheid aan bestandsformaten


Download direct gratis

Ben je overtuigd geraakt van dit prachtige programma? Ontdek het programma dan direct via bovenstaande download button!

Andere suggesties…