Moodle

Download

Categorie:
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Moodle download

De Moodle download betreft een open source project voor elektronische leeromgevingen. Je installeert de Moodle software op je webserver en kunt vervolgens via alle internetbrowsers cursussen ontwikkelen. Het programma is zo bijzonder omdat er geen enkele kosten aan verbonden zijn terwijl je toegang krijgt tot enorm veel mogelijkheden. Ook is de software in verschillende talen te gebruiken, waaronder Nederlands. De gratis Moodle download is geschikt voor Windows, Linux en Mac besturingssystemen. Ben je ook zo enthousiast over dit programma? Lees dan gerust verder en kom precies te weten wat de Moodle gratis software jou te bieden heeft.

Een arsenaal aan mogelijkheden

Om te beginnen heb je op de Moodle Nederland software drie soorten gebruikers. De beheerder, de leerkracht en de leerling.

De beheerder heeft alle rechten en onderhoudt de Moodle software voor een school. Dat houdt in dat hij zorgt voor vakken en het beheren van alle instellingen.

De leerkracht beheert een vak, of misschien zelfs meerdere vakken. De leerkracht gebruikt het als lesstof en bepaalt welke leerlingen toegang krijgen tot het vak.

Als leerling kun je alleen toegang krijgen tot een vak. Hierdoor kun je het vak bekijken en alles mee doen met een leerkracht.

Wanneer je in de positie zit dat je het programma kunt beheren, krijg je toegang tot vele mogelijkheden:

  • Forum: Een ruimte waar leerlingen en leerkrachten kunnen discussiëren over een bepaald onderwerp.
  • Opdracht: Als leerkracht kun je een opdracht opstellen voor de leerlingen. Binnen de Moodle software kunnen leerlingen dan hun antwoord uploaden of zelf invullen door een stukje tekst te schrijven. Vervolgens kan de leerkracht uiteraard de antwoorden inzien en beoordelen.
  • Keuze: Hiermee kan de leerkracht een vraag stellen met daarbij een lijst aan antwoorden. Dat kan heel handig zijn wanneer je een bepaalde mening wilt peilen.
  • Test: Dit lijkt eigenlijk op een soort ’toets’ die je kunt samenstellen. Deze test kan meerkeuzevragen, juist/onjuist-vragen, koppelvragen enzovoort bevatten. Daarbij komt dat er dan automatisch cijfers toegekend kunnen worden, en eventueel zelfs verbeteringen.
  • Chat: Hier kunnen leerlingen en leerkrachten live met elkaar praten.
  • Wiki: Dit maakt het voor leerlingen mogelijk om samen aan één document te werken. Iedereen kan het document aanpassen.
  • Bron: In de Moodle gratis software kun je bronnen toevoegen door deze te uploaden naar de map ”bestanden”. Ook kun je direct verwijzen naar internetpagina’s door links aan te maken die naar deze bronnen verwijzen.Gratis Moodle Nederland software via Downen

De Moodle gratis software geeft je zeer uitgebreide open source educatieve software voor elektronische leeromgevingen. Beheerders kunnen een geheel systeem voor een school beheren, leerkrachten kunnen vakken aanmaken en beheren en de leerlingen kunnen deze vakken volgen. Het programma is in meerdere talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. Gelukkig kun je het downloaden via Windows, Linux en Mac besturingssystemen. Ben je overtuigd om de Moodle Nederland versie te gebruiken of in ieder geval te testen? Klik dan bovenaan deze pagina op de ‘download’ button.