Kahoot

Download

Categorie:
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Kahoot app downloaden

De Kahoot app downloaden doet je als docent beschikken over het met de hele klas kunnen afnemen van online quizzen. De basis van deze tool is eenvoudig: leerlingen krijgen meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden die door de docent zijn opgesteld. De docent laat in de klas deze vragen zien, waar de leerlingen op hun eigen mobiel, tablet of pc het juiste antwoord kiezen. Op het grote scherm wordt het juiste antwoord getoond en kan je direct de score van de individuele leerlingen zien.Account aanmaken en inloggen

Nadat je de app via Downen.nl gedownload hebt, kun je een account aanmaken en inloggen. Wanneer je een account aanmaakt kun je direct een accounttype kiezen. De keuzes zijn: ‘Leraar’, ‘Student’, ‘Persoonlijk’ en ‘Professioneel’. Kies hier het accounttype dat bij je past. Als je al een account hebt, kun je natuurlijk direct op Kahoot inloggen. Nadat je bent ingelogd kun je direct aan de slag met het maken van je eigen quiz. Om de quiz vervolgens te delen met anderen kun je een link of unieke PIN delen. Als bijvoorbeeld studenten willen deelnemen, laat ze dan eerst ook een account maken en vervolgens via Kahoot inloggen. Daarna kunnen ze direct aan de slag met de quiz!

Kahoot maken

Een online quiz met Kahoot maken via de gratis app is erg simpel. In de screenshots bovenaan deze pagina zie je voorbeelden. Doordat de app erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is, maak je gemakkelijk zelf een quiz. Bij iedere quizvraag kun je naast de vraag en de antwoorden ook een afbeelding toevoegen. Bovendien is het mogelijk om een tijdslimiet te selecteren waarin de vraag beantwoord dient te worden. Daarnaast kun je nog aangeven hoeveel punten het goede antwoord oplevert en wat voor een type vraag het is (single select of multi select).

Kahoot app downloaden

De app kun je gratis downloaden via Downen. Kijk ook zeker naar de andere educatieve software die wij aanbieden. Ben je overtuigd? Download Kahoot gratis direct bovenaan deze pagina via de ‘download’ button.