DBAN

Download

  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Gratis DBAN download

De gratis DBAN software is een lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken programma waarmee je uiteindelijk je gehele harde schijf kunt wissen. Besef goed dat het echt alleen geschikt is voor harde schijven. Het programma laat geen sporen achter waardoor het ideaal is wanneer je je pc wilt verkopen. Het is een open-source project dat wordt gehost door SourceForge. Dat is ook de website waar je de download terug kunt vinden. Onderaan de pagina leggen we uit hoe je deze gratis DBAN download kunt voltooien via Downen. Het programma wist op een veilige manier data totdat ze permanent zijn verwijderd en niet langer herstelbaar zijn. Wil je graag meer weten over het programma? Lees dan gerust verder en kom erachter wat de DBAN software mogelijkheden zijn.

Ideaal wanneer je van je computer af moet

Zoals gezegd is het programma gemakkelijk te gebruiken en werkt het op een zeer veilige manier. Ondanks dat het een eenvoudig en lichtgewicht programma is kan het er toch voor zorgen dat je gegevens permanent verwijderd zonder dat je ze ooit nog terug kunt krijgen. De DBAN download is helaas niet geschikt voor een bedrijfsomgeving waar certificering is vereist. De makers van het programma bieden namelijk geen enkele vorm van certificering aan dat de gegevens worden vernietigd. Verder is het belangrijk om te weten dat ze verschillende methoden voor gegevensverwijdering ondersteunen, namelijk DoD Short, DoD 5220-22.M, Gutmann-vegen en Psudo-willekeurige nummervorming (PRNG). De volgende harde schijven worden ondersteund: SATA, IDE en SCSI.

In tegenstelling tot de gratis Eraser download kun je de DBAN download niet alleen op Windows gebruiken, maar ook op Linux besturingssystemen.Gratis DBAN software downloaden via Downen

De gratis DBAN download maakt het mogelijk om gegevens voor goed van je harde schijf te wissen zonder dat er sporen worden achtergelaten. Je moet dus wel goed nadenken over keuzes die je maakt om iets te wissen met deze software. Het is ideaal wanneer je computers of laptops wilt verkopen zonder dat er nog sporen van jou te zien zijn.  De gratis DBAN software kan alleen worden gebruikt op Windows en Linux besturingssystemen. Wil je graag op een veilige en eenvoudige manier gegevens op je harde schijf wissen? De DBAN download kun je uitvoeren door bovenaan de pagina op de ‘download’ button te klikken.

Ben je toch op zoek naar een ander programma of wil je het vergelijken met andere software? Bekijk dan onze andere programma’s die computer opschonen mogelijk maken.