Typo3

Download

Categorie:
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Typo3 downloaden

Typo3 downloaden kan al sinds de vorige eeuw en kent dus een decennia lange historie. De eerste jaren na de lancering was het enkel betaald beschikbaar en werd het dus commercieel geëxploiteerd. Vanaf deze eeuw is de in PHP geschreven software open source geworden. De open source methodiek zorgt ervoor dat iedereen gratis van deze software gebruik kan maken en developers deze kunnen door ontwikkelen. De gratis Typo3 download is dan ook ontwikkeld onder de GNU General Public License. Met wereldwijd meer dan 9 miljoen downloads is deze gratis website maken software niet meer weg te denken.
Publieke websites maken met de Typo3 download

Typo3 downloaden kent bijzonder veel functionaliteiten en is minimaal gelijkwaardig aan concurrent software als WordPress, Joomla, Magento en Drupal. De voornaamste specificatie is dat deze software veelal door publieke organisaties wordt toegepast. Denk daarbij aan overheidsinstanties als provincies en gemeenten en aan onderwijsinstellingen als Hogescholen en Universiteiten.

Net als andere systemen beschikt deze software over duizenden features en zijn er meer dan 1.500 extensies en modules beschikbaar. Met de betreffende extensies en modules kun je vanuit het basissysteem de gewenste extra functionaliteiten toevoegen. Ook zijn bijzonder veel templates beschikbaar, zodat je geen designer nodig hebt om de look en feel te bepalen. Alles is vrij voor handen en eenvoudig te implementeren.

Standaard bevat de Typo3 software een cache technologie waardoor alle pagina’s van je website vliegensvlug worden geladen. Daarnaast bevat het een uitgebreide zoekfunctionaliteit en kun je bestanden en pagina’s in de look en feel van Windows Verkenner raadplegen. Op deze wijze kun je eenvoudig elementen wijzigen of juist toevoegen of verwijderen. Dat maakt deze software erg intuïtief in gebruik.

Gratis Typo3 downloaden

Ben jij overtuigd om aan de slag te gaan met deze software? Dan kun je direct gratis Typo3 downloaden en installeren door bovenaan op de ‘download’ button te klikken.