Scribus

Download

Categorieën: ,
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Scribus download mogelijkheden

Met de Scribus download verkrijg je het meest uitgebreide gratis programma om drukwerk mee te publiceren dat er is. De meeste functies die in een betaald programma zitten, verkrijg je ook als je de gratis Scribus download hebt geïnstalleerd. Het enige nadeel hiervan is echter wel dat het misschien niet het meest geschikte programma voor beginners is. De vele mogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat je het overzicht verliest. Gelukkig zijn er handleidingen beschikbaar, zodat je snel kunt leren hoe de software in elkaar steekt.

De gratis Scribus download is volledig open-source. Dit betekent dat iedereen de software kan aanpassen en dat het daarom ook regelmatig geüpdatet wordt. Het is ook “vrij” als in dat je niet afhankelijk bent van anderen in het creëren van drukwerk. Hoewel je het gebruik van deze gratis kantoorsoftware even onder de knie zal moeten krijgen, kun je daarna wel al je flyers, brochures, nieuwsbrieven en tijdschriften volledig zelf maken. Waarschijnlijk zal niemand het verschil zien tussen een publicatie die gemaakt is met dit gratis programma en een publicatie die gemaakt is met een betaald DTP programma. Gelukkig worden de meeste afbeeldingsformaten door de software ondersteund en kan tekst importeren vanuit alle veelgebruikte tekstverwerkers gedaan worden. Ook is er goede ondersteuning voor PDF.
Scribus Nederlands versie verkrijgen

Je kunt de Scribus Nederlands versie heel eenvoudig en snel verkrijgen door op deze pagina op de ‘download’ button te klikken. Je wordt dan naar de officiële downloadpagina van de ontwikkelaars geleid. Hier kun je kiezen uit twee versies. Er is een stabiele versie (stable branch) en een ontwikkelingsversie (development branch) van de Scribus download. Voor officiële publicaties wordt de stabiele versie aangeraden. Als je nieuwe functies gelijk wilt kunnen testen, zul je juist de ontwikkelingsversie kunnen installeren. Misschien werkt hierin niet alles perfect, maar je helpt de ontwikkelaars er wel mee. Je zorgt er met je gebruik namelijk voor dat er een nieuwe stabiele versie kan komen met meer mogelijkheden dan voorheen. De gratis Scribus Nederlands versie is er voor onder andere Windows, Mac OS en Linux.