LyX

Download

Categorieën: ,
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

LyX download gebruiken

Als je de LyX download verkregen hebt, heb je een geweldig programma tot je beschikking om drukwerk mee te maken en publiceren. Het is wat lastiger in gebruik dan de Scribus download, maar laat je hier niet door afschrikken! Ook bij de gratis LyX software heb je erg veel mogelijkheden. Nieuwsbrieven, flyers en brochures kun je met dit programma volledig zelf creëren. Zo wordt je ook onafhankelijker van anderen. Het is geschreven in C++ en Qt 5 en voor het eerst in 1995 uitgebracht. Gelukkig kun je de LyX download volledig gratis en in het Nederlands installeren!

In tegenstelling tot bijna alle andere programma’s is WYSIWYM (what you see is what you mean) van toepassing bij de gratis LyX software. Dit betekent dat wat je ziet in het programma niet is hoe iets uiteindelijk als eindresultaat zal verschijnen. De content is zo als het ware gescheiden van de presentatie. WYSIWYG (what you see is what you get) betekent juist dat wat je ziet ook is wat je uiteindelijk “krijgt”. Gelukkig zorgt dit echter niet voor heel veel verschil, omdat het werken in het programma evengoed ongeveer hetzelfde gaat als normaal. De software gebruikt hier LaTeX voor. Dit zorgt voor vlakke, onbewerkte tekst in plaats van geformatteerde tekst. Je hoeft niet per se verstand van werken met LaTeX te hebben om de gratis LyX download te kunnen gebruiken, maar het kan zeker helpen als je gevorderde functies wilt kunnen gebruiken.
Gratis LyX software downloaden

De LyX software kun je via de website van Downen heel gemakkelijk en snel verkrijgen. Klik hiervoor op deze pagina op de ‘download’ button. Het programma is er voor Windows, Mac OS, Linux, UNIX, OS/2 en Haiku. Als je niet echt begrijpt hoe je de software moet gebruiken zijn er gelukkig wat handleidingen op internet te vinden. Wanneer je het programma onder de knie hebt, kun je er echt heel veel mee! Het kan dus zeker de tijd waard zijn die je erin steekt. Mocht je toch op zoek zijn naar een andere gratis dtp software download, dan kun je altijd nog even verder kijken op de website van Downen.