Inkscape

Download

Categorieën: ,
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Inkscape download gratis

Inkscape download gratis versie is bedoeld om zogenaamde vector tekeningen mee te maken. Vector tekenen houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende meetkundige objecten. Meetkundige objecten zijn punten, lijnen, krommen en polygonen. Door deze objecten te combineren ontstaan complexe vormen. Het voordeel van op deze manier ontwerpen is dat er geen kwaliteitsverlies optreed wanneer je deze afbeeldingen vergroot. Dit komt omdat de figuren in zijn geheel mee vergroten en de verhouding hetzelfde blijft. Inkscape download gratis is het meest te vergelijken met de betaalde software van CorelDraw. Het Programma heeft een gebruiksvriendelijke interface, met bijzonder veel opties. Een van de opties is dat het mogelijk is om pdf-bestanden te bewerken. Ook is het mogelijk om compleet nieuwe afbeeldingen of objecten te ontwerpen.

Binnen het programma zijn tekenwerktuigen als penselen, pennen en kalligrafische instrumenten beschikbaar. Het tekenen van Bézier curve is mogelijk met deze toolkit. Een andere belangrijke optie binnen het vector-tekenprogramma zijn de vormwerktuigen. Dit zijn verschillende vormen waarmee je samen nieuwe objecten of afbeeldingen creëert. Vormen waaraan je moet denken zijn cirkels, kegels, vierkanten en andere varianten. Naast vormen kun je ook tekst toevoegen aan je zelf gecreëerde afbeelding. De tekst kan ook versiert worden met verschillende lettertypes en kleuren. Wanneer je een bestaande afbeelding hebt dan kun je binnen dit programma ook gebruik maken van verschillende filters. Dit zijn voorgefabriceerde opmaakthema’s waaruit je kunt kiezen. Het werkt dus snel en gemakkelijk voor mensen die nog niet ervaren zijn met dit soort software.
Inkscape Nederlandse versie

Inkscape Nederlandse versie biedt een volledige software voor het ontwerpen van zogeheten vector afbeeldingen. Deze afbeeldingen bestaan uit meetkundige objecten. De Inkscape Nederlandse versie is makkelijk te gebruiken grafisch design software die van alle opties is voorzien. Verder kun je de gemaakte afbeeldingen opslaan in ieder bekend bestandstype. Inkscape Nederlandse versie is kun je als tekenprogramma gratis downloaden op de website van Downen!