Express Scribe Free

Express Scribe Free

Download

Categorieën: ,
  • Beschrijving

Softwarebeschrijving

Express Scribe transcription software

Express Scribe transcription software is een bekende tekst naar spraak download. Het programma is zeer geschikt om tekst door je computer uitgesproken te laten worden. Met de Express Scribe Free download heb je dit helemaal gratis tot je beschikking. Er is echter ook een betaalde “Pro” versie. Met deze versie worden wat meer dingen ondersteund, dus als je het idee hebt dat je niet genoeg mogelijkheden hebt met de Express Scribe Free download kun je overwegen om hier op over te stappen.

Het programma werkt op Windows 10, 8.1, 8, Vista en XP. Ook kun je de software gebruiken als je Mac OS X 10.5 of hoger als besturingssysteem hebt. Wat je verder nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Express Scribe transcription software is een geluidskaart of geïntegreerde geluidsondersteuning op je PC. Een internetverbinding hoef je niet te hebben, maar is wel nodig als je automatisch bestanden wilt ontvangen. Een voetpedaalcontroller en de SAPI Speech Engine zijn ook optioneel.
Express Scribe Free download mogelijkheden

Hoewel er dus een uitgebreidere, betaalde versie van de Express Scribe transcription software is, kun je met de gratis versie ook al veel. Playback voor audio en voor video is mogelijk en dit kan bovendien door middel van een voetpedaal. Bij de gratis versie kun je alleen AltoEdge pedalen gebruiken, terwijl er bij de betaalde versie ondersteuning is voor andere pedalen zoals VEC en Vpedal. Met zo’n voetpedaal kun je je handen vrijhouden om te typen, terwijl je voeten de belangrijkste controls besturen. Hierbij moet je denken aan controls voor terugspoelen, play/pauze en vooruitspoelen. Bij de betaalde versie is bovendien technische ondersteuning mogelijk, terwijl dit bij de gratis download niet het geval is.

Net als vele andere programma’s is de Express Scribe transcription software helemaal gratis te downloaden op de website van Downen. Wacht niet langer en klik bovenaan deze pagina op de ‘download’ button. Als je wilt kunnen zien hoe het programma er bij het gebruiken uitziet, kun je de screenshots bovenaan de pagina bekijken.