Dinsdag 28 Maart

Download Mozilla Firefox 3

Waardering (1108) | Waardeer LicentieGratis
Downloads (maa.)9     BestandsgrootteOnbekend
CategorieBrowser Laatste update15-12-2006
OntwikkelaarMozilla Bezoek officiële site

Mozilla Firefox 3

Spyware installeert zich vaak via webpagina's door gebruik te maken van de "fouten" in Internet Explorer. Een voorbeeld hiervan is de overname van je startpagina. Je kunt dit voorkomen met Mozilla Firefox: de beste browser op dit moment. Deze browser biedt enorme voordelen boven Internet Explorer waaronder extra beveiliging.

Waarom Mozilla Firefox?

Het hijack-en van je startpagina, oftewel browser hijack, is voor een groot deel op te lossen door gebruik te maken van een andere browser, zoals de gratis Mozilla Firefox downloaden, deze heeft veel weg van Internet Explorer, waardoor het gebruiksvriendelijk blijft. Belangrijk hierbij is, dat deze internet browser niet gevoelig is voor de spyware scripts die gebruik maken van de "fouten" in Internet Explorer. Daarnaast is veel spyware specifiek op Internet Explorer gericht. Door Mozilla Firefox te gebruiken verklein je de kans dat spyware zich installeert op je computer.

Voordelen Mozilla Firefox boven Internet Explorer

Mozilla Firefox is een browser van hoge kwaliteit en biedt naast meer bescherming tegen spyware en andere ongewenste software zoals wormen en virussen, ook handige functies en voordelen die het surfen vele malen makkelijker maken en de gebruiksvriendelijkheid vergroten. Enkele functies worden hieronder nader toegelicht:

  • Veiligheid: zorg ervoor dat je computer schoon blijft wanneer je over het web surft. Mozilla Firefox sluit de deur voor ongewenste software als spyware, wormen en virussen. De Firefox-gemeenschap van ontwikkelaars en veiligheidsexperts werken rond de klok om veiligheidsgaten in het oog te kunnen houden om zo updates uit te brengen om je beter te beschermen tegen de gevaren op het internet.
  • Pop-up blocker: Mozilla Firefox bevat in tegenstelling tot Internet Explorer een ingebouwde popup stopper. Hiermee kom je geen irritante pop-up's tegen tijdens het internetten. Je wordt gewaarschuwd wanneer een pop-up wordt geblokkeerd. Wil je de popup toch bekijken, dan kan dat simpelweg door één muisklik. Deze pop-up stopper zorgt ervoor dat je ongestoord kunt internetten en dat je computer vrij blijft van spyware.
  • Privacy: bescherm via Mozilla Firefox je privacy met de mogelijkheid om je privégegevens snel te verwijderen. Met één muisklik kun je al je persoonlijke gegevens verwijderen, inclusief je browsergeschiedenis, cookies en ingevulde webformulieren en wachtwoorden. Hiermee verklein je de kans dat je gegevens gepubliceerd en gebruikt worden voor reclame doeleinden.
  • Tabbed browsing: dit houdt in dat je voor elke geopende website in Mozilla Firefox niet telkens je browser opnieuw hoeft te openen, zoals dit bij Internet Explorer het geval is. Je ziet alle geopende site's in één scherm waaruit je de site kunt vergroten, vergelijkbaar met tabbladen. Zo kun je gemakkelijk van de ene naar de andere site surfen. Dit scheelt tijd bij het zoeken naar het juiste venster in de taakbalk en zorgt ervoor dat je jezelf beter kunt concentreren op de inhoud van de geopende website.
  • Zoekbox: door de ingebouwde zoekfunctie in Mozilla Firefox kun je met je favoriete zoekmachine zoals Google, Live/MSN Search, Ilse of Yahoo snel zoeken naar bestanden, afbeeldingen, site's en informatie op het internet. Daarnaast kun je zoekmachines toevoegen en/of verwijderen uit het programma naar eigen keuze.
  • Webondersteuning: in tegenstelling tot Internet Explorer houdt Mozilla Firefox zich wel aan de standaarden voor onder andere HTML en CSS. Hierdoor worden website's correct weergegeven. Dit in tegenstelling tot Internet Explorer waarbij niet alle internetpagina's juist worden weergegeven. Voor jou is het prettig dat je daardoor website's juist ziet weergegeven op je computerscherm.
  • Layout: selecteer nieuwe knoppen voor je werkbalk, voeg nieuwe knoppen toe, verwijder knoppen van je werkbalk, installeer extensies om nieuwe mogelijkheden en functies toe te voegen aan Mozilla Firefox en bepaal zelf het uiterlijk van je browser door te kiezen uit vele thema's en kleuren. Het programma is hierdoor persoonlijk en erg gebruiksvriendelijk.
  • Automatische Updates: de Software Update mogelijkheid van Mozilla Firefox maakt het makkelijk om altijd de laatste veiligheids- en andere updates te installeren. De kleine updates worden automatisch op de achtergrond gedownload en je wordt op de hoogte gebracht wanneer de updates gereed zijn voor installatie. Zo blijft Mozilla Firefox up-to-date op het gebied van functionaliteiten, maar nog belangrijker, op het gebied van veiligheid en bescherming.

Je ziet dat Mozilla Firefox veel voordelen biedt boven Internet Explorer van Microsoft. Ondanks dat wordt Internet Explorer veel vaker gebruikt. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat Internet Explorer standaard geleverd wordt bij de uitgave van Microsoft Windows, bijvoorbeeld bij Windows XP. De gebruiker heeft hierdoor in eerste instantie geen objectieve keuze en wordt als het ware gedwongen om Internet Explorer te gebruiken om te surfen over het internet. Dit terwijl een andere browser als Mozilla Firefox vaak veiliger, beter en gebruiksvriendelijker is.

Ontwikkeling Mozilla Firefox

Als er kritieke lekken in Mozilla Firefox worden gevonden, zorgt de ontwikkelaar ervoor dat deze lekken zo snel mogelijk gedicht en opgelost worden. Het programma wordt continu verbeterd, getest, ge-updated en vernieuwt om de gebruiker optimaal te beveiligen tegen ongewenste software als spyware, wormen en virussen.

Microsoft besteedt daarentegen minder tijd aan de ontwikkeling van Internet Explorer. Dit resulteert in een tragere vernieuwing en langzamere verbetering in het geval van lekken; de zogenaamde "fouten" in Internet Explorer. De ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten loopt tevens achterstand op op Mozilla Firefox door de geringe aandacht.

Marktleider Internet Explorer verliest geleidelijk marktaandeel aan deze kwalitatief betere browser. Steeds meer internet gebruikers ontdekken de voordelen van Mozilla Firefox en zien in dat de oude vertrouwde en vanzelfsprekende browser van Microsoft toch niet van dusdanige kwaliteit is, als men in eerste instantie dacht. Op nagenoeg alle website's op het internet is een stijging in percentage waarneembaar van de bezoekers die Mozilla Firefox gebruiken, in tegenstelling tot een daling in percentage van de bezoekers die IE gebruiken. De verwachting is dat deze trend zich de komende tijd zal doortrekken en versterken. Dit stimuleert op zijn beurt de ontwikkeling van de browser.

Mozilla Firefox met Google Toolbar

De Google Toolbar blokkeert pop-up's en helpt bij het beschermen tegen spyware. Daarnaast heeft de Google Toolbar nog andere handige functies die het zoeken op het internet makkelijker en sneller maken. Het onthoudt bijvoorbeeld je gezochte zoekwoorden, geeft de Google PageRank van een pagina weer (dit kun je zien als een indicatie voor de 'importance' van en website), bevat spellingscontrole voor webformulieren, onthoudt je laatste zoek actie, bevat een handige markeer tool, heeft een zoek functie om naar een zoekwoord te zoeken op de weergegeven website, een functie om Engelse woorden te vertalen, enzovoort. Je ziet het, de voordelen van Mozilla Firefox met de Google Toolbar zijn te veel om op te noemen.

(Vergelijkingen gebaseerd op Internet Explorer 6.0)

Bron: http://www.spywaretips.nl

© 2006-2014 downen.nl